SOUL LABOR

Karácsony elvárások nélkül. Vajon milyen lenne?

2019. december 22. - Rák D.

A karácsony a szeretet ünnepe.

Olyan magasztosan hangzik és könnyűnek vesszük, pedig a szeretet időnként nehéz. Leginkább, amikor szeretnénk, hogy legyen, de bizonyos értelembe nincs. Apróságnak tűnik, de kevéssé érezzük, amikor a fafaragáson, izzó gubancoláson vérre menően vitatkozunk vagy ajándékokkal versengünk. Amikor az érzelmek hiányában, inkább túlesszük magunkat, hogy valami eltöltsön. Arcátlanul megcsap hiánya, ha valaki kedves számunkra már nem állhat a fa körött többé vagy amikor magányosan állunk a fa mellett. Hamarabb érezzük ilyenkor a szeretet hiányát, hiszen bizonyos családtagok meglátogatása vagy meginvitálása könnyen feszültseget, negatív beszelgetéseket szül, mert ilyenkor a hétköznapkoban elkerülhető viták es találkozasok mind akartukon kívül összejönnek a bejgli felett. Az pedig, hogy éppen milyen karácsony zajlik körülöttünk, sajnos nem mindig rajtunk múlik, hiszen nincs az a mennyiségű étel és fényfüzér, ami jobbá tenné, ha épp nehéz. Könnyebbé csak az teszi, ha elengedjük a társadalom által állított elvárásokat arról, hogy milyennek kellene lennie. Boldog családos, sok ajándékos, csillogó fás, mennyből az angyalos karácsony helyett várj egy olyat, ami most elfér a lelkedben és családodban. Legyen az az elvárásoknak megfelelő vagy azoktól teljesen eltérő. Éljük meg az adódó szép pillanatokat, hiszen az ünnep össze tud hozni minket, de közben ne felejtsük el, hogy valójában minden nap ünnepelhetjük a szeretetet, csak kisebb felhajtással.

img_8571.jpg

 

 img_8570.jpg

 

Számomra sem felhőtlen az az ünnep egy ideje,  mert akadnak olyan nagyon kedves emberek, akikkel sajnos már nem oszthatok meg több karácsonyt. Ezért úgy döntöttem, hogy a hiány erős érzéséból táplálkozva igyekszem a mostban az életemben jelenlévőkért érzett hálát jobban kimutatni az idén. Így akiknek ajándékot szánok vagy kedvesek nekem és találkozni fogok velük a karácsonyi időszakban, mind kapnak egy rövidke képeslapba rejtett üzenetet. Amíg írom engem tölt, amikor olvassa, őt fogja, a köztünk lévő kapcsolatot pedig erősíti.

Hogy mit lehet beleírni?

Pár példa, amiből válogatni fogok: (hátha Te is kedvet kapsz)

-miért vagyok hálás neki

-mit tanított nekem

-milyen tulajdonságait tartom nagyra

-mit köszönök neki az idei évben

Persze ez nem minden családban és nem mindenkinek megoldó képlet, de ha akad csak egy ember, akár családon kívül is, akinek megköszönnél valamit és szebbé tennéd számára az ünnepeket, akkor ez egy jó lehetőség rá.

img_8573.jpg 

 

Áldott (elvárásokat elengedő) Karácsonyt kívánok Neked! 

Szeretettel,

R.D.

@dorottyarak

 

A fotókért külön köszönet Rudik Dóri barátnőmnek, aki sokak karácsonyi időszakát szebbé tette egy szívmelengető fotózás élményével.

@dorirudikphoto

A bejegyzés trackback címe:

https://soullabor.blog.hu/api/trackback/id/tr9915360690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása