SOUL LABOR

2019, 2020. Évösszegzés, évtervezés. Van értelme?

Ingyen letölthető évrendező

2019. december 29. - Rák D.

Milyen volt a 2019-es éved? 

Nagyon sok ember számára nehéz volt az idei év. Az év vége pedig valahogy mindig magával hozza, hogy kicsit befelé forduljunk, értékeljük a velünk történteket. A szilveszter ráadásul egy évtizedet is zár, aminek felidézése, számvetése még több dolgot hozhat felszínre. Veszteségek, nem várt fordulatok, új személyek az életünkben, megváltozott körülmények, sikerek és még ezernyi más esemény. Nem mindig könnyű átgondolni ezeket, hiszen mélyre eltett emlékeket idézhet fel egy ilyen folyamat. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy számtalan olyan dolog történt, amelyben felülmúltuk elvárásainkat és magunkat vagy csak hatásunkon kívűl, de jó fordulatot vettek bizonyos dolgok. Ezeknek a gondolata tud erőt és lendületet adni a következő évre, évtizedre. 

img_8833.JPG

Miért érdemes gondolatainkat rendezni akár a múlt eseményeiről, akár a jövő évről van szó?

1. Végiggondolva hónapok szerint vagy tematikusan az idei évet segít jobban átlátni az ívet, amit az idén bejártunk, hiszen a mindennapokba ragadva a fókusz könnyebben kerül a kis dolgokra, valamint az időben közelebbi történésekre és elveszünk a részletekben a teljes kép helyett. 

2. A gondolkodás olyan történeteket hozhat fel, amelyek pozitívak voltak, de más negatív esemény esetleg elterelte róla a figyelmünket, mert amikor történt, a rossz jobban bevont. Így kívülről viszont jobban átlátjuk, hogy valójában mennyi pozitív történés szegélyezte utunkat.

3. Az eddig meg nem valósított dolgok is reflektorfénybe kerülnek ilyenkor. Talán első gondolatra bánthatnak ezek, azonban lendületet is adhatnak a következő évben való megvalósításra, hiszen a 'tiszta lap' érzését hozza magával az új év.

4. Az írás terápia, feldolgozás. Leírhatunk olyan dolgokat, amit soha senkinek nem mondtunk ki és lehet nem is akarunk. Ezáltal feloldozás is. Ezért buzdítalak most az éved főbb történéseinek leírására!

 

Ezért készült el idén ez az Évrendező. Bár léteznek hasonlók, hosszabbak, rövidebbek, mélyebbek, felszínesebbek, viszont úgy gondoltam, hogy ez a 3 oldal kellőképpen hosszú és rövid egyben ahhoz, hogy beleférjen legtöbbünk idejébe, de mégse csak a felszínt kapargassa.

Szóval idén fogadalmak helyett, szerintem töltsd ki az Évrendezőt, hogy valóban átgondold 2019-et és felkészülj 2020-ra.

A munkafüzetet ide kattintva letöltheted:    Évrendező 

 

Szeretetben, elfogadásban és sikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánok Neked!

R.D.

fotó: saját

A bejegyzés trackback címe:

https://soullabor.blog.hu/api/trackback/id/tr4015368566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása